top of page

Gjennomførte sine travleste dager noensinne- over 100 mil hjemmefra

Updated: Feb 2, 2022


Fredag 19 november i fjor ble store deler av Sør-Norge rammet av et voldsomt uvær. Til tross for at Takstfabrikken i Ballangen er lokalisert over 100 mil nord for de rammede områdene, førte denne førjulstormen til deres absolutt travleste uker noensinne.Det var samarbeidspartnere av oss i sør som kontaktet oss og spurte om vi hadde kapasitet til å bidra i det enorme takseringsarbeidet som fulgte i stormens kjølvann, forteller daglig leder Jonas Grønnli.

Bedriften hans var på tur inn i travle førjulsuker, men de klarte likevel å stille med to mann.


Sammen med kollega Kurt Eliassen pakket Jonas det aller mest nødvendige og dro sørover på svært kort varsel. Rundturen startet i Hønefoss og gikk nordover via Flå, Hallingdal videre til Valdres og Hafjell før man snudde ved Gudbrandsdalen og jobbet seg sørover igjen via Lillehammer, Gjøvik og Toten.


I løpet ni intensive dager utførte Jonas og Kurt 47 befaringer


De ulike selskapene fikk tildelt ulike områder. Vårt arbeid foregikk på begge sider av Mjøsa og handlet for det meste om skader forårsaket av knekte trær og rotvelter, beskriver Grønnli.
Uten tvil den mest høyintense arbeidsperioden jeg noen gang har opplevd. Dagene startet gjerne før syv om morgenen og varte ofte til midnatt. Spisingen gjorde vi unna i bilen mens vi forflyttet oss mellom de ulike skadeobjektene, forteller Jonas.

Under hele oppdraget satt kollega Vidar og Kamilla hjemme i Narvik og laget kalkyler, værdata og bisto med nødvendig backoffice-arbeid. Et arbeid som fortsatte i ukene etter hjemkomst.


Jonas kan fortelle at det hender Takstfabrikken får spørsmål om å bistå i slike hendelser langt utenfor deres daglige geografiske område. "Vi gjør det vi kan for å hjelpe våre samarbeidspartnere så kjapt vi får til. Det går begge veier, noe som fungerer utmerket. Det gjelder også i tyngre saker, da blir vi gjerne spurt av forsikringsselskapene om å ta saker utenbys.»
- Da julen endelig banket på var det det ikke bare godt, men også helt nødvendig å legge bort alt som lignet på datamaskiner og skaderapporter og bare slappe av. Til tross for steinharde arbeidsdager, sitter vi igjen med masse nyttig kunnskap og erfaring som vi har vokst på og tar med oss videre, oppsummerer Jonas.Tekst/bilder: Michael Ulriksen
Comments


bottom of page