top of page

Møt oss og flere av de andre bedriftene i nabolaget

Artikkel laget av Næring i nord for magasinet Nordfra. Ta en titt på www.nordfra.no

Felles julebord, ukentlig fredagsvaffel og mange rundt seg å snakke med. I Bjørkåsen Næringspark har nøkkelen til en triveligere og mer utviklende hverdag vært å oppføre seg som kollegaer selv om man ikke er det.

Til tross for at de jobber i vidt forskjellige selskap, sørger nærheten til hverandre for følelsen av et større kollegialt fellesskap.


Trivselsfaktor


– Vi er blitt en flott gjeng på ca. 40 stykker her nede. De daglige møtene i og rundt lokalene, og det trivelige fellesskapet gir definitivt en følelse av å ha mange nære og gode kollegaer rundt seg. Det er rett og slett blitt en stor og viktig trivselsfaktor i arbeidshverdagen, beskriver eier og daglig leder i VVS Huset Ballangen, Daniel Framvik.

For seks år siden sto mange av lokalene i Bjørkåsen Næringspark tomme. I dag er det liv og aktivitet på hver eneste kvadratmeter, og antall mennesker som jobber i området er doblet.
Fra interiørarkitektur til Harley Davidson

Næringsområdet består av to bygg med til sammen 11 ulike aktører. Lista over det som tilbys fra området er stor og strekker seg fra interiørarkitektur og husbygging, via maskinservice- og vaskeritjenester til amerikanske biler og motorsykler.

Byggene huser også offentlige institusjoner som Narvik Brannvesen, teknisk etat og Narvik Vann.


"Miksen av bedrifter er unik, og kanskje er det nettopp det som gjør hverdagen i Bjørkåsen Næringspark så innholdsrik og spennende." JONAS GRØNNLI, TAKSTFABRIKKEN.

Selv om de ulike bedriftene stort sett operer i helt ulike bransjer, har nærheten til hverandre allerede resultert i gode samarbeid aktørene imellom.


Vekst

Det gode felleskapet kan nok ikke ta all æren for den positive utviklingen hos de ulike aktørene, men er definitivt en del av det store bildet.

– Trivsel og en lyst til å gå på jobb er en bra forutsetning for å lykkes. Inntil coronakrisen kom og traff oss, opplevde alle bedriftene i Bjørkåsen vekst og positive tall, forteller Remi Hansen hos Quality Car som mener det nå er ekstra godt å ha flere å snakke med.

Som alle andre, ser aktørene i næringsparken frem til en mer normal hverdag med nye muligheter i en ny storkommune.

– Vi håper og tror at de nedbrutte kommunegrensene nå vil gi oss enda bedre forutsetninger for å nå ut med våre varer og tjenester i hele den store Narvikregionen, sier Jonas Grønnli avslutningsvis.
VVS Huset Ballangen


Daniel Framvik og Eirik Mikalsen viser frem utstyret i bedriftens spylevogn.


VVS Huset Ballangen sysselsetter i dag to faglærte rørleggere som hver dag går på jobb for å yte godt håndverk kombinert med høy grad av service. Alt selvfølgelig tuftet på faglig forståelse og lokalkunnskap.

Fra sine lokaler i Bjørkåsen har de et utsalg rigget for det som trengs av ”melk- og brødvarer” i Ballangen. Som flere av de andre aktørene i næringsparken, opplever også rørleggerbedriften at både kundemassen og omsetningen øker.

I 2018 gikk bedriften til innkjøp av egen spylevogn, noe som blant annet gjør dem i stand til å filme og dokumentere avløpsnett, spyle opp tette avløp og dreneringer, samt tine frosne vannledninger.

– Vi forsøker hele tiden å finne nye veier inn i nye markeder og denne investeringen har så langt vist seg å være smart og lønnsom, sier Daniel Framvik.

Ved siden av gode rørleggertjenester ønsker han å minne om et annet viktig tilbud.

– Hos oss står kaffen alltid klar.
EntrackKjell Aasberg og Jan Inge Mikalsen i butikken i Bjørkåsen Næringspark.

Som representant for Norges største leverandør av nye og brukte deler til anleggsmaskiner, reiser Entrack rundt i store deler av landsdelen og tilbyr sine produkter og tjenester. 

– Et stort og innholdsrikt lager sørger for at vi er leveringsdyktige på de aller fleste slite- og forbruksdeler. Et bredt kontaktnett i inn- og utland gjør også at vi hurtig skaffer det vi ikke selv lagerfører, forklarer daglig leder ved avdelingen i Bjørkåsen, Kjell Aasberg.

Selskapets virksomhet handler både om å serve faste kunder og om å skaffe nye.

I butikken i Ballangen tilbyr han og Jan Inge Mikalsen alt fra arbeidsklær til olje til batterier og ulike filter. Man finner også et lite utvalg maskiner og utstyr i lokalene.
Quality CarRemi Hansen i en strøken Cadillac.

Han har vært fasinert av AMCAR-kulturen så lenge han kan huske. I 20 år har musikken, bilene og nostalgien også preget arbeidsdagen hans. Remi Hansen er beviset på at det er mulig å gjøre hobby og lidenskap til levebrød.

Jevnlige omtaler i bransjeblader og inngående kunnskap om emnet gjør Remi til en del av Norges harde Amcar-kjerne. Han har minst en årlig tur over dammen, og oftest kommer han hjem med bestillinger på nye biler.

– Jeg føler meg privilegert som får teste så mange ulike amerikanske biler. Av de rundt 50 bilene som omsettes i året, er ca 20 av dem en Cadillac. Jeg har nok en tendens til å følge hjertet mer enn hodet, innrømmer han, og legger til at det nødvendigvis ikke alltid viser seg å være det mest innbringende.

Men lidenskap er lidenskap.

Mange av bilene han selger er rene bestillingsordrer, hvor han har letet frem spesifikke biler på forespørsel fra kunde.

Uansett om du velger å kjøpe en av Remis biler, eller hyrer han til å skaffe drømmebilen, kan du være trygg på en ting.

Det er både kunnskap, respekt og en masse kjærlighet involvert.
TakstfabrikkenVidar Nilsen, Lisa Andreassen og Jonas Grønnli hos Takstfabrikken.

For Takstfabrikkens tre ansatte handler det aller meste i hverdagen om skadetaksering og tilstandsrapporter.

Med tømrermestererfaringen i baklomma har både Jonas Grønnli og Vidar Nilsen gode forutsetninger for å gjøre en god jobb ute i felt.

– I bunnen for alt vi gjør ligger en grundig forståelse for oppbyggingen av et baderom så vel som et helt hus. Erfaringsgrunnlaget fra tiden som utførende tømrere er et svært viktig verktøy i arbeidet med både å anslå omfanget av skader og si noe om tilstanden på boliger, forklarer Grønnli.

Han ønsker også å poengtere viktigheten av selskapets uavhengighet ute på oppdrag.

– I alt vi gjør er vi en uhildet tredjepart som skal bruke vår kompetanse og erfaring for å komme frem til best og rettest mulig resultat enten vi skal taksere skader eller beskrive boligtilstander, presiserer Grønnli.Bygg-Konsult BallangenLars-Kristian Løvslett hos Bygg-Konsult Ballangen.

Bygg-Konsult Ballangen har i dag 10 ansatte og er med det den aktøren i Bjørkåsen Næringspark som sysselsetter flest ansatte.

– Vi er på alle måter en tradisjonell tømrerbedrift som tilbyr alt fra listeskift til oppsett av nye boliger, beskriver daglig leder Lars-Kristian Løvslett.

Og nettopp bygging av nye boliger er noe Bygg-Konsult Ballangen ønsker å fokusere enda mer på i fremtiden.

– Vi er i dag forhandler av Systemhus og har gjennom det en av Norges desidert største og mest erfarne boligbyggere i ryggen når vi går ut å tilbyr våre tjenester. Deres fokus på fremtidens boliger gjør at vi kan tilby det siste og beste av løsninger til våre kunder, forteller Løvslett.

Han opplever at bedriften er godt rigget til å håndtere markedsområdet som strekker seg fra Kjøpsvik i sør til Bjerkvik i nord.
LEIROSiARKPå pulten til Gerd Solveig Leiros ligger fargeprøver og ulike materialer nøye dandert ved siden av hverandre. Harmoni er viktig, også på kontorpulten.

Gerd Solveig Leiros har aldri vært i tvil om at potensialet for mer interiørarkitektur har vært stort i nord. Etter fem år med studier i Bergen, og to år i jobb som interiørarkitekt i Trondheim, startet hun opp eget firma i Ballangen.

Både næringskunder og private har fått øynene opp for tjenestene og kompetansen til den spreke interiørarkitekten. Gerd Solveig har utformet alt fra spisesteder, kontorer og treningsstudio til private hjem.

– Ser vi bort fra klærne vi bruker, er rommene vi omgir oss med det som er oss aller nærmest. Gode, harmoniske og tilpassede omgivelser er på mange måter et grunnleggende behov for oss mennesker. Optimale rom, gjerne med inspirasjon fra naturen, bidrar til kreativitet, avslapping og ny energi for å nevne noe, forklarer hun.

I dag driver Leiros et profesjonelt og uavhengig interiørarkitektkontor fra Bjørkåsen Næringspark. Selv om hun for det meste leverer sine tjenester i Narvikområdet, har Leiros også kunder, og utført interiøroppdrag fra Finnsnes i nord, til Nesodden i sør. Avstander er ingen problem da det jobbes mye digitalt i faget.

En viktig faktor for arbeidet er å holde seg oppdatert og inspirert med studieturer og deisgnmesser. Noe hun brenner for, og mener er spesielt viktig for å yte best mulig i kreative fag.

– Jeg har et klart mål om å få flere til å tørre å bruke farger, og nye og bærekraftige materialer. Nyanser og paletter som ved siden av å skape gode rom, også bidrar til å bygge merkevare og identitet. Det ligger mye kraft og formidlingsevne i godt interiørdesign, avslutter hun.

Comments


bottom of page