top of page

Ga 100.000 kroner fra næringslivet til Frelsesarmeen- Denne uken hadde Takstfabrikken gleden av å overrekke Frelsesarmeen 100.000 kroner fra et knippe næringsaktører i Narvik og Ballangen. Et rørende og flott øyeblikk som viser at vi sammen kan utgjøre en liten forskjell, sier initiativtaker Jonas Grønnli.


Med et sterkt ønske om å bidra til å lyse opp julen for trengende familier i lokalsamfunnet, tok Jonas og kollega Kamilla Bjarkøy, sammen med deres faste innholds-produsent Michael Ulriksen, kontakt med flere næringsaktører i hele storkommunen. Etter noen telefoner hadde de samlet inn 100.000 kroner.


- Det var rørende å oppleve givergleden der ute. Alle vi tok kontakt med hadde lyst å bidra, og spennet i aktører strekker seg fra en enkelt bonde til våre største lokalbanker, beskriver Jonas.


Ideen kom da vi i Takstfabrikken satt og drodlet om hvordan vi skulle utforme den årlige julekonkurransen vi pleier å kjøre på sosiale medier. Med avisene fulle av saker om vanskeligere tider for mange, landet vi fort på at vi i denne gang heller ville bruke pengene, energien og engasjementet på hjelpe folk i nærmiljøet som sliter, forklarer Grønnli.


Det ble et sterkt og rørende øyeblikk for alle da Britt Lundin mottok beskjeden om det innsamlede beløpet.


- Med gode støttespillere som dere i nærmiljøet, kan vi i Frelsesarmeen fortsette å være til stede for medmennesker som trenger en ekstra håndstrekning. Vi kan være der med mat, ved og klær i de kalde vintermånedene. Ikke minst kan gjøre julen litt bedre for mange av dem. Tusen, tusen, tusen takk på vegne av oss og alle de som nå vil få nyte godt av dette, sa en takknemlig Lundin mens hun tørket bort tårene bak brilleglassene.


Hun beskriver i år en sterk økning av antall trengende som tar kontakt med Frelsesarmeen, og forteller at man i år møter mange mennesker og familier man aldri har vært i kontakt med tidligere.


Selv fikk vi et lite glimt av det flotte arbeidet som gjøres da vi var på vårt lille besøk.
- Rett etter at vi kom innenfor døra, ble det lagt frem to adventskalendere som en dame kom og hentet rett etterpå. Det takknemlige smilet i øynene hennes formidlet sterkt hvor mye dette betydde for henne. For de fleste av oss er det ikke noe problem å skaffe et par kalendre, men for denne mammaen ble Frelsesarmeen redningen for både henne og barna som nå kan våkne litt spente gjennom hele adventstiden å glede seg til dagens lille luke. Utrolig fint og rørende å være vitne til, beskriver Jonas.


- Julen er en tid der forskjellene i samfunnet kommer aller tydeligst frem, og verken unger eller foreldre skal måtte grue seg til jul. Vi som står bak denne gaven er bare en bitte-liten del av regionens næringsliv, så vi oppfordrer andre som har mulighet til å gjøre noe lignende. Det finnes mange flotte hjelpeorganisasjoner å gi til. Sammen kan vi utgjøre en forskjell, avslutter Grønnli.Takk for bidraget til:

Sommerbakk v/Arntsen, Sparebanken Narvik, Kuraas, Ofoten Rør As, Sparebank 68º Nord, SignaturBygg, VVS Huset Ballangen, Michael Ulriksen, BAMEK, Ballangen Utvikling As, ED vei & landbruk As, Jenssen & Bolle, Bergesen Rør AsComentários


bottom of page